Leukiek sinds 2007

Hendrik heeft in 2007 de site Leutkiek.nl in de lucht gebracht. Aanvankelijk met de opzet zijn foto´s van Vastenavend te tonen. Door de jaren is het meer een site geworden waar zijn Vastenavend-leutkunst te zien is. De eerste expositie was in 2007 in het voormalige cafe De Ster waar hij enkele jarenb zijn atelier had. Eigenlijk is deze locatie de aanleiding want telkens begonnen bezoekers te vvertellen over alle belevenissen in het cafe. In 2008 toonde hij ook werk in stationszicht, in samenwerking met Kunstforum met het motto “Alles van Stal”. 2009 opende oud waardin Riet Mathijssen van De Ster de deurr voor Prins Nilles met gevolg en daarmee ook de expositie. Motto 2009 “DA'S PAS VEKANSIE! en de expositië: “De Ster weer open, da’s pas vekansie!” 2010 het motto was dat jaar: "Da douw d'oe jong" en het advies was: bezoek de expositie in De Ster en “Voel oe as erbore”. dat jaar nam hij ook deel aan de gropesexpositie in in de galerie van Don van Rooy “Agge Mar Leut Et”. 2011 Was het motto "DÈÈR MOT OP GEZONGE WORRE!". De expositie kreeg de naam: “Dorst en zanglessen in De Ster”. 2012 Het motto: "ÉÉMAAL IN DE MODE" met de dubbel-expositie: “Steekje los” en Blauwe Knoop”. Elke bezoeker kreeg als aandenken een breiwerkje! 2013 met het motto: “LEUT, BROOD EN SPEULE” werd opgeluisterd met de expositie “Ars Vivendie” (latijn voor “De kunst van het leven”) samen met willem Hoedelmans. 2014 Het jaar met de expositie “Leutkrabbels en Lentekriebels” inspelend op het motto “" 'k Eb 't voorjaar in m'n kop!"
“LEUTKIEKEN,” DWEILEN LANGS DE ETALAGES EN EXPOSITIES MET VASTENAVEND-LEUTKUNST
Leutkiek bestaat al sinds 2007. De site is bedoeld om leutkiekjes en leutkunst van Vastenavend in Krabbegat te delen.

Cafe De Ster,

bakermat van

Vastenavend

Het cafe De Ster aan de Korenmarkt is bij de krabben welbekend. Hier werd vergaderd, gerepeteerd, verzameld voor de tocht naar de geit op 11/11 en natuurlijk gezellig Vastenavend gevierd. Het was een van de vaste stops op de dweilroute.
VERLEEJE LEUTKIEK en -KUNST
© Copyright Leutkiek SINDS 2007 / Hendrik Boot = E-mail: LeutKiek@Gmail.com  Niets van deze site mag zonder toestemming gebruikt worden
Thuis Sjop Ekspezisie Leutkunst Nuuws Verleeje Ketakt