GENEUZEL VAN ÉNDRIK

Leut Art ekspeziesie van Hendrik Boot 2020


Ook in 2020 was Hendrik weer van de partij met een expositie in zijn atelier aan de Dumontsdreef van 2 februari t/m 1 maart 2020

Feest komt uit de verf

Hendrik weet als geen ander de sfeer van Vastenavend in verf te vangen. Met trefzekere streken zet hij de krabben en Krabbegat op het doek. Niet altijd even scherp en herkenbaar, maar dat noemen ze ‘impressionistisch’. Zelf ook je verbeelding laten spreken.

Het meeste is voor iedereen herkenbaar. Het feestgewoel in de cafés en op straat met de dweilende krabben, de schetterende dweilbands, ze zijn er allemaal. De Bergse straten vol krabben in hun bullen, slenterend naar de volgende stek om de dorst te lessen.

Dweilbands ‘In the picture’

Wa motte dr mee. Schilderij acryl/canvas 80 x 60 cm. € 795

Ook dweilbands zijn uit de verf gekomen (of er in gezet). Trombones, sousafoons en trompetten schetteren in stilte om  je oren, alsof je ertussen staat en het geluid uitvalt. Dweilbands in de straten en bij optredens zoals Krabbestamp in de Mortier.

Lievevrouwestraat geliefd
Het is natuurlijk één van de mooiste plekjes van Krabbegat, de Lievevrouwestraat met de Gevangenpoort. ’s Avonds, met lantarenlicht en de straat vol krabben op weg naar  de kaai, Dubbelstraat. Ook de Fortuinstraat tussen Beursplein en De Mart is geschilderd, voor iedereen wel herkenbaar.

LV str oranje. Schildrij acryl/canvas 90 x 70 cm. € 875

Cafés in overvloed

Vastenavend is niets zonder de gezellige cafés. We zien het stampvolle, gezellige Zwijnshoofd en krabben voor Don Camillo, maar ook de Markt met De Draak en wat late feestvierders. Zelfs het Beurspleintje met het Markiezenhof op de achtergrond is er, mooie sfeerbeelden.

Om de liefhebbers een plezier te doen zijn er dit jaar reproducties en kaarten van de populairste stukken. Voor elke beurs wat leutkunst van Hendrik thuis aan de muur.

De expositie in het atelier van Hendrik, Dumontsdreef 2 (in de knik Goudenbloemstraat) in Bergen op Zoom, was van 2 februari tot 1 maart, zaterdag en zondag open van 14:00 tot 17:00 uur. 

De Vastenavendwandeling liep op zondag 16 en 23 februari ook door het ateljeeke!

Vastenavend-wandeling bezoekt expositie.