Hendrik heeft in 2007 de site Leutkiek.nl in de lucht gebracht. Aanvankelijk met de opzet zijn foto´s van Vastenavend te tonen. Door de jaren is het meer een site geworden met kiekjes van zijn Vastenavend-leutkunst.


2007 De eerste expositie was in 2007 in het voormalige café De Ster waar hij enkele jaren zijn atelier had. Eigenlijk is deze locatie de aanleiding want telkens begonnen bezoekers te vertellen over alle belevenissen in het café.


In 2008 exposeerde hij weer in cafe De Ster
Ook toonde hij werk in ‘Stationszicht’, in samenwerking met Kunstforum met het motto “Alles van Stal”.
 

 2009 opende oud waardin Riet Mathijssen van ‘De Ster’ de deur voor Prins Nilles III met gevolg en daarmee ook de expositie. Motto 2009 “DA’S PAS VEKANSIE!” en de expositie: “De Ster weer open, da’s pas vekansie!”

 
 

2010 het motto was dat jaar: “Da douw d’oe jong” en het advies was: bezoek de expositie in De Ster en “Voel oe as erbore”.dat jaar nam hij ook deel aan de groepsexpositie in in de galerie van Don van Rooy “Agge Mar Leut Et”.


2011 Was het motto “DÈÈR MOT OP GEZONGE WORRE!”.De expositie kreeg de naam: “Dorst en zanglessen in De Ster”.
 
 
Ster 2011 3
Ster 2011 2

2012 Het motto: “ÉÉMAAL IN DE MODE” met de dubbel-expositie: “Steekje los” en Blauwe Knoop”. Elke bezoeker kreeg als aandenken een breiwerkje!

Youtube met een leuke reportage van Rinus van Wezel: https://youtu.be/lHQfpxLbGtU

 

2013 met het motto: “LEUT, BROOD EN SPEULE” werd opgeluisterd met de expositie “Ars Vivendie” (latijn voor “De kunst van het leven”) samen met Willem Hoedelmans.
  
 

2014 Het jaar met de expositie “Leutkrabbels en Lentekriebels” inspelend op het motto “’k Eb ’t voorjaar in m’n kop”.

De prins werd gevraagd een dik aangeklede dame te “onthullen” waarna een frisse jonge dame over bleef.
Alle bezoekers ontvingen een zakje met bloembolletjes. Door er op te sabbelen liepen ze uit en ,kwamen de voorjaarsbloemen uit je oren.   

 


2015  Het motto was: “Deer emme vor deurgeleerd”. Hendrik richtte de Leutkunst Akkedemie op waar deurgeleerd kon worden in de leutkunst.

 

 Prins Nilles III slaagde als eerste voor de kunsttest en ontving het felbegeerde diploma. Bezoekers ontvingen een collegekaart om de studie te kunnen volgen.

Galerie Art & Frame en kunstenèèr Hendrik Boot ebbe n’t inesjetief genome tot d’oprichting van de LeutKunst-Akkedeemie. Tot nou toe liepe Krabbe n’overal mar wa rond te kijke mar ‘t miste voldoende diepgang en nivo. Dèèr kom nou ‘n end aan. Krabbe kenne nou deur lere n’in ‘t kijke nar Leutkunst zo da z’ok echt gaan zien waar ‘t om gaat.

De studente zulle motte n’aanpakke n’en deur blijve lere. De bekròòning is agge ken zegge: “Leutkunst kijke, dèèr ebbik vor deurgeleerd en ik begin ‘t nou ok te zien”

Hij exposeerde ook in Terneuzen met o.a. Mart Franken en Ad Seelen. Ook bij boekhandel Van de Kreek waren in de etalage aquarellen te zien.


2016 Motto “Me lòòpe d’r mee weg!”. Geen expositie i.v.m. verhuizing atelier. Hij had meer dan genoeg om mee weg te lopen.


2017 Motto “Da’s d’n aard van ’t beestje”. Hendrik had er door omstandigheden niet zo veel zin in maar op verzoek van de Stadsgidsen richtte hij toch in zijn atelier Dumontsdreef 2 een expositie in. De expositie kreeg de titel ‘Endrik 2017. De stadsgidsen kwamen langs met groepen tijdens de Vastenavendwandelingen.

  


2018 is het motto:Mè d’éél oew art” 

Vastenavend liedje Krabbegat 2018 ”Me d’eel oew art”: https://www.youtube.com/watch?v=kYx4F-fsw3I

Hendrik exposeerde samen met Willem Hoedelmans. De expositie heette: “ART ZAT” Locatie is “Ons Huis”, aan de Bosstraat 18.

Prins Nilles, leut-artspecialist heeft een arttransplantatie uitgevoerd op de ouwe dweil als opening van de ekspeziesie.

2019 Was het jaar van “Boot op koers” en het motto ” ’t Is koers!”

Zuid West TV kwam de kunstenaar interviewen.

En 2020 is het “Geneuzel van ‘Endrik”


2021 was een bijzonder jaar. Vanwege Corona ging er bijna niets door ondanks het motto “Me bloeie wir op! We namen afscheid van Nilles III (Jeroen van Wijk) en kregen een nieuwe prins Wannes III (Dirk Hopmans). Alles ging digitaal.

Jammer natuurlijk want Hendrik had heel wat nieuw werk gemaakt en alleen te zien op deze leukiek website. Bij het schaatsen op de Binnenschelde brak hij zijn pols wat bij het schilderen wel een bijzondere ‘losse pols’-toets opleverde!

2022 was opnieuw een jaar met onzekerheden vanwege Corona en een lockdown. De groots geplande exposite in de Arsis-galerie, samen met Willem Hoedelmans, ging niet door. Als alternatief zijn twee leutige etalages ingericht in het centrum met een selectie van het werk.

Boomhut-etalage St Josephstraat 31
Fortuinstraat 1 etalage

De officiële opening door prins Wannes III op 13 februari 2022. Afstand houden, de etalages waren 450 m (5 minuten lopen) van elkaar. De expositie was dag en nacht geopend tot 6 maart.

Voorzitter Kunsotforum Frank Dekkers, Hendrik, Willem als gevelversiering, ,Oogeid Nilles III, voor zijn eerste opening!

2023 Het motto is ‘Wie de leut et, et de toekomst.”

En de ekspezisie heet : ‘LEUT VOOR LATER’

Willem en Hendrik speelden hier op in. Ze meende heel veel leutwerk te hebben, waarvan iedereen ook in de toekomst plezier zou kunnen hebben: De titel werd ‘Leut voor Later’. Er wordt geexposeerd in de MOeregrebstraat 8 (Voormalig Japans restaurant.)

Willem en Hendrik bij een selectie van hun werk.