EKSPEZISIE ‘LEUT VOR LATER’

12 januari 2023

Het paar apart, Endrik & Oedelmans, hebben de leut weer vorm weten te geven. Alles is uit de kast en afvalemmers gehaald om de gevoelens tastbaar te maken. 

Hendrik geeft in zijn schilderijen kijk op het binnen- en buitengebeuren tijdens Vastenavend. De straten, pleinen en cafés gevuld met feestende krabben brengen je direct in de sfeer. Heel herkenbaar voor iedere krab.

Willem is van een ander kaliber. Hij is de krab in het feestgewoel en stort zich als dweilbandmuzikant met veel kabaal erin. Later verwerkt hij wat hij meende gezien en beleefd te hebben in zijn sculpturen. Veel kleurige figuren, uniek samengesteld uit van alles en nog wat, geven vorm aan de beleving. 

De combinatie van schilderijen en sculpturen geeft een kleurrijk feestelijk beeld van dat wat de Bergenaren tot Krabben maakt. Jaarlijks verandert de gezapige Markiezenstad in een dampende vesting. Buitenstaanders verbazen zich over de armoedige aanblik van de feestvierders. Niets is minder waar, wat je ziet, hoort, ruikt en proeft is de ziel van Vastenavend. Hendrik en Willem weten als geen ander daaraan vorm te geven. De momenten van plezier in materie gevangen.

Opnieuw hebben ze gekozen voor een etalage-expositie, nu in het voormalige Japanse restaurant Miyako aan de Moeregrebstraat 8 in het centrum van het feestgewoel. Daarom is de expositie nu 24 uur/dag en 7 dagen/week te bekijken. Alles wat u ziet is ook te koop. Dat is letterlijk dus ‘Leut vor Later’, tevens de titel van de expositie. De expositie wordt op 29 januari om 15:00 uur feestelijk geopend door niemand minder dan Prins Wannes III.

Expositie Leut vor Later, Willem Hoedelmans & Hendrik Boot

Moeregrebstraat 8, Bergen op Zoom (voormalig Japans restaurant)

29 januari t/m 26 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.